HOME  Accomodation  Locations  Events  Photo Gallery  Video Gallery  Webcam  Contact 

  

   Baile 1 Mai

   Baile Balvanyos

   Istvana pension

   Baile Felix

   Baile Harghita

   Bella Vitae pension
   Marton pension
   Cabana Harghita
   Tirol pension
   Tofalvi pension
   Albert pension
   Cabana Piatra Bufnitei
   Cabana Uz Bencze
   Marton Villa
   Mandala pension
   Biro pension
   Harghita Villa
   Pokat pension
   Hotel Ozon
   Ilonka Villa
   Balint villa
   Kopacz house
   Csiki pension
   Vass house
   Antal villa
   Szabo Tibor houses
   Vera house
   Tanko house
   Csillag Motel
   Buzogany house
   Ilu house
   Eszti house
   Gergely house
   Sandor house
   Fodor guesthouse

   Baile Sugas

   Borsec

   Muskatli pension
   Nostalgia pension
   Emy house
   Agnes pension
   Rose pension
   Korona pension
   Ghiocelul pension
   Roland pension

   Ciumani

   Borsika Pension

   Covasna

   Gheorgheni

   Laczko Kucko guesthouse

   Ghimes-faget

   Gornesti

   Grand Lion pension

   Izvorul Muresului

   Lunca de jos

   Lunca de sus

   Miercurea Ciuc

   Hotel Merkur
   Motel Csillag
   Becsiszelet pension
   Julius pension

   Praid

   Sovirag pension
   Alszegi pension
   Maria Guesthouse

   Sovata

   Toplita

   Tusnad

   Szurdok Pension
   Pension Varteto
   Silex pension
   Edelweiss house
   Olt pension

 
  SovataStațiune cu sezon permanent, Sovata a fost menționată pentru prima data ca loc tămăduitor într-un document din 1597, dar abia în 1850 devine stațiune balneară.

Este înconjurată de dealurile Cireșelu (912 m), Capela (720 m), Bechiș (1.079 m), Dealul Mic și Muntele de Sare, fiind acoperită cu păduri de fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi și mesteceni.

Stațiunea are o clima subalpină, cu veri răcoroase (temperatura medie în iulie este de 18,5°C) și ierni blânde (temperatura medie în ianuarie este de -3,5°C). Temperatura medie anuală este de 7,6°C, iar media anuală a precipitațiilor este de 750 mm.

Renumele Sovatei se datoreaza lacurilor Ursu (46.000 m2), Aluniș (9.000 m2), Verde (5.000m2), Negru, Roșu, Mierlei și Șerpilor, cu ape clorurate (cu concentrație mare - de la 40 la 250 gr/litru) și sodice, prezentînd fenomenul de heliotermie (vara, temperatura apei variază în funcție de acumularea căldurii solare în apa sărată, apa caldă fiind protejată de un strat de apă proaspată provenită din râulețe, care nu se amestecă cu apă sarată, ci se menține la suprafată, acționînd ca un izolator termic). Acest lucru face ca vara temperatura Lacului Ursu (18,4 m adâncime), cel mai mare lac heliotermal, să varieze între 10-20°C la suprafață, 30-40°C la adâncimea de 1 m și 40-60°C la adâncimea de 1,5 m.
Stațiunea este indicată pentru tratamentul bolilor ginecologice (insuficiență ovariană, cervicită cronică, metrosalpingită cronică, sterilitate) dar și pentru afectiuni degenerative, inflamatorii și reumatismale (spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroză, poliartroză, dureri articulare, tendinite, tendimiozită, poliartrită scapulohumerală), stări posttraumatismale (dupa operații vindecate la articulații, mușchi, oase, dupa luxații și entorse), pentru boli ale sistemului nervos periferic (pareze ușoare, sechele ale poliomielitei, polinevrite), tulburari endocrine (hipotiroidie, urmare unui tratament endocrinologic), boli cardiovasculare (ulceratii, acrocianoză).
Stațiunea beneficiază de dotari multiple (pentru bai calde, în cadă sau bazin,cu apa minerală sărată prelevată din lacuri; pentru tratamente ginecologice și împachetări cu namol cald; bazine pentru kinetoterapie, instalații pentru electroterapie și hidroterapie; saune; sali de gimnastica medicală; plaje pe malul Lacului Ursu și Lacului Aluniș etc.); condițiile de cazare sunt bune (hoteluri, cum ar fi "Sovata", "Brădet", "Aluniș", "Făget", "Căprioara", beneficiind în unele cazuri de bază de tratament proprie, vile, hanuri, moteluri și cabane). Posibilitățile de recreere și de practicare a sportului sunt de asemenea numeroase (un club cu sala pentru jocuri mecanice, sala de lectura, cinematograf, bazine acoperite, discoteci, popicarie, excursii la Dealul Saca si la Varful Cireșelu etc.).

Posibilități de tratament în stațiunea Sovata
Tratamentele se pot efectua la baza de lângă Lacul Ursu, la baza hotelului Danubius Sovata sau la baza hotelului Aluniș. Există mai multe pachete de tratament care se pot achiziționa în stațiune, în funcție de afecțiunile dvs. și în funcție de numărul de zile pe care doriți să le petreceți la Sovata.

Tratamentul începe cu o consultație medicală la unul din doctorii din stațiune, urmată de procedurile recomandate de acesta. De menționat că nu toate procedurile necesită prescripție medicală. Spre exemplu, diferite tipuri de masaj sau programe de fitness se pot efectua fără consultație medicală sau prescripție, ele nefiind considerate proceduri medicale.

Afecțiuni care se pot trata la Sovata
Boli ginecologice
Afecțiuni degenerative, inflamatorii, reumatismale
Posttraumatisme
Afecțiuni ale sistemului nervos
Tulburări endocrine
Boli cardiovasculare
Tratamentele la Sovata includ:
Băi calde, in cadă sau bazin, cu apă din lacurile din stațiune
Tratamente ginecologice
Împachetări cu nămol cald
Kinetoterapie
Electroterapie
Hidroterapie
Saună
Gimnastică medicală


Posibilități de agrement în Sovata
Relaxare / Fitness
Hotelurile din Sovata dispun de săli de fitness, piscină, saună, masaj, solar
Jocuri de agrement
Bowling (popice), biliard, darts, tenis de masă
Drumeție
Cel mai popular traseu în Sovata este cel care înconjoară lacurile din stațiune. Urmând acest traseu, se poate ajunge în scurt timp la Muntele de Sare. Alte destinații populare sunt Vârful Cireșelu sau Dealul Saca. Există însă și trasee mai lungi, pentru cei dornici de drumeție. Mai jos găsiți lista traseelor din Munții Gurghiu; opt din aceste trasee trec prin stațiunea Sovata.
Trasee Turistice în Munții Gurghiu
Turul stațiunii cu trenulețul
Cel mai plăcut mod de a vizita stațiunea, de la un capăt la altul, este cu acest trenuleț pe șosea. Trenulețul se ia din fața hotelului Danubius Sovata.

Plimbare cu Mocănița
Reabilitată recent, mocănița cu aburi circulă din nou pe traseul Sovata - Câmpu Cetății. Pe lângă călătoria agreabilă pe care o oferă, mocănița este în sine un obiectiv turistic istoric. Mocanița pleacă zilnic din gara Sovata la orele 10, 13, 17, 19. Durata unei călătorii este de 1h și 45min. Prețul unui bilet dus-întors este de 15 RON pentru copii, 20 RON pentru studenți sau pensionari și 30 RON pentru adulți. Se acorda reduceri pentru grupuri de peste 10 persoane.
Agroturism / Tradiție
Sovata este un loc ideal pentru agroturism, în special pentru copii. Numeroase pensiuni din stațiune păstrează tradiția și specificul rural. Vrei un foc de tabără? La Sovata se poate. Vrei să dormi o noapte într-un pat de fân? Se poate și asta. Vrei să simți magia iernii? Hai la o plimbare cu sania trasă de cai. Ai un copil care vrea să călărească? Sovata e locul perfect. Sau poate ai un copil care nu a văzut animale de casă decât în filme? La Sovata îi poți face cunoștință cu niște oițe...
Excursii cu ghid
De la Sovata se organizează excursii cu ghid turistic către Praid, Corund, Câmpu Cetății, Odorheiu Secuiesc, Călimănești, Rimetea și alte destinații.
Alte posibilități de agrement
Închirieri biciclete, închirieri ATV, schi, night club
   Accomodations in Sovata

 
 
 
 
 
 
 

office@transylvaniatourism.ro | Tel: 0749-585285